5.5.10

Yle

Juu, ei pitänyt tänää enää miettiä mitää erikoista ja antaa asioiden olla, mutta..

- Yle:llä rahat vähissä.
- Työntekijöiltä vaaditaan kovempaa tehokkuutta.
- Ohjelmistoa karsitaan.
- Porukkaa pistetään pihalle.
- Tv-lupa on huono systeemi kun rahaa ei tule tarpeeksi, niin se pitää muuttaa paremmaksi, jotta saadaan lisää rahaa.

Sitten tietysti päädytään myös siihen, että toimitusjohtaja pitää vaihtaa. Se nyt ei välttämättä ole huono asia kun puhutaan niinkin "fiksusta" miehestä kuin Mikael Jungner vai mikä se oli.. No youtubesta löytyy sen rakkausviestit. Tilalle tietysti palkataan uusi mies. Tilannehan oli nyt siis se, että rahaa ei ole ja säästöjä on pakko saada. Kun itse asiaa ajattelen niin tietysti tyhmänä ja naivina ajattelen, että tämä uusi toimitusjohtaja on tullut hoitamaan juuri tätä asiaa, että saataisiin talosta tehokkaampi ja tällöin säästöjä aikaiseksi. Mutta mutta..


Mikael Jungner (ex-toimitusjohtaja) palkka: 16500€/kk
Lauri Kivinen (nykyinen toimitusjohtaja) palkka: 25000€/kk


Tietysti eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Tälle firmalleko pitäisi sitten antaa rahaa? En ole maksanut tv-lupaa ja tässä taas hyvä todistus siitä miksi sitä ei myöskään kuulu maksaa. Firmahan on ylipäätänsä aivan liian suuri tämän kokoiseen maahan kuin suomi. Ylen budjetti vuodessa on n. 500 miljoonaa euroa. Meitä on sitä maksamassa n. 5 miljoonaa ihmistä. Eli karkeasti laskettuna 100€/naama vuodessa. Otetaan sitten toiseksi esimerkiksi vaikka espanja: Budjetti 1200 miljoonaa euroa. Maksajia n. 46 miljoonaa tekee siis n. 26€/naama vuodessa.

Kuten jo aikasemmin sanoin eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Olisko aika miettiä tätä asiaa vakavasti jossain muuallaki ku jonkun idiootin blogissa?

Ei kommentteja: