22.5.10

Suuri kusetus

Rakentaminen meni tämän "laman" takia lähes täysin seisahdukseen. Valtio päätti, että sitä puolta pitää elvyttää jotenkin. Kansalle annettiin muutamia mahdollisuuksia millä saadaan rakentajille uusia töitä. Hommahan saatiin siinä suhteessa fiksusti hoidettua, että ei varmaan kauheesti enää yksityisille tehdä hommia pimeästi, kun sitä ei sitten verotukseen saa pistettyä.

Hyödyttääkö se sitten jotakuta että rahat kiertää verottajan kautta? Tietty joo saadaan jotain niistä sitten takaisin. Ongelma ehkä on se et täällä ei ole suomalaisia rakentamassa enää mitää. Kaiken rakentaa ulkomaalaiset, joille maksetaan siitä hommasta jopa 5x huonompaa palkkaa ku suomalaiselle. Onhan se ymmärretävää, että työnantajat ei palkkaa suomalaisia töihin ku niille pitäis maksaa ihan normaalia palkkaa. Firmat jotka palkkaa näitä ulkomaalaisia on tietysti suurimmaksi osaksi kotimaisia, työntekijät ulkomaalaisia ja omistajat kotimaisia. Ymmärtäähän sen, että se omistaja haluaa itselleen mahdollisimman paljon rahaa, mutta kyllä näillä hommilla kustaan pahasti omaan ruokakuppiin.

Ihan oikeesti meillä on rakentajia työttömänä aivan älytön määrä yli 20000! Ei helvetti.. Sitten roudataan niitä Kaidu Kuukkaita, Radon Kowalckgyskejä ja Igor Vladimireja tänne. Mitä jos helvetti palkattaisiin ensin nämä ihan kotimaiset kaverit ja jos ne ei riitä ni otetaan sitten näitä ulkomaalaisia tänne touhuumaan. Totuus kun on, että nämä kaverit kun käyvät jotain tekemässä ni niiden töitä sitten korjaillaan vuosia.

Raha raha raha.. Onko millään muulla enää merkitystä?

Ei kommentteja: